De leuve hoeve wandelen en fietsen rond vuren

Wandelen en fietsen

vestigingsdriehoek Gorinchem – Woudrichem – Zaltbommel

en Leerdam

Camping De Leuvehoeve in Vuren, biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen en fietsen in een schilderachtige omgeving. Hier zijn enkele suggesties voor wandel- en fietstochten in de buurt van de camping:

Wandelen:

  • Lingepad: Volg het Lingepad langs de oevers van de rivier de Waal. Dit langeafstandspad biedt prachtige uitzichten op het water en de omliggende natuur.
  • Uiterwaarden Vuren: Verken de uiterwaarden van de rivier, waar je kunt genieten van weidse uitzichten en vaak watervogels kunt spotten.
  • Fort Vuren: Bezoek het historische Fort Vuren, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maak een wandeling rondom het fort en leer over de militaire geschiedenis van de regio.
  • Natuurgebied De Rijswaard: Dit natuurgebied biedt mooie wandelpaden langs kreken en plassen, omringd door rietvelden en moerassen.

Fietsen:

  • Dijkenroute: Fiets langs de dijken van de rivier de Waal en geniet van de prachtige uitzichten op het water en de uiterwaarden.
  • Pontje Brakel: Neem het veerpontje van Brakel naar Herwijnen en verken de landelijke wegen en dorpjes aan de overkant van de rivier.
  • Linge-fietsroute: Volg de kronkelende Linge-rivier en fiets door boomgaarden en historische stadjes zoals Leerdam, bekend om zijn glaswerk.
  • Biesbosch National Park: Hoewel iets verder weg, is het Nationaal Park De Biesbosch zeker een bezoek waard voor fietsliefhebbers. Ontdek de moerassen, kreken en wilde dieren in dit unieke natuurgebied.

Zorg ervoor dat je geschikte kaarten, fietsroutes en informatie over de wandel- en fietspaden in de omgeving raadpleegt voordat je vertrekt. Camping De Leuvehoeve kan je mogelijk ook voorzien van aanvullende informatie en suggesties voor activiteiten in de buurt. Veel plezier met wandelen en fietsen in dit prachtige deel van Nederland!

Volgt u liever een “kant en klare” route, dan zijn dit onze sugesties

Het start en eindpunt van onderstaande wandel- en fietsroutes is onze gezellige uitspanning met terras en ruime binneruimte waar u kunt uitrusten en genieten van verukkelijk kopje koffie of thee met zelfgemaakte appeltaart. Ook een eenvoudige of uitgebreide lunch behoort tot de mogelijkheden.

Veel wandel- en fietsplezier!

Fietsroutes

Wandelroutes